Istedgade er kendt som slagternes og værtshusenes gade, da kvægtorvet Trommesalen i 1879 blev flyttet ned til den Brune Kødby.
Under turen fortæller Hanne om slagtere, stegekældre og deres lækre yverdelikatesser samt om de farverige artister, der boede på artisthotellerne, når de var på turné i København.
I skal høre om lokomotivet Odinekspressen, der fra 1847 tøffede fra Københavns første banegård til Roskilde, og om Christian den 4.s fæstningsanlæg, der blev kaldt Rosenåen, selvom voldgraven bestemt ikke duftede af roser.
Men I skal også høre om de frække offentlige fruentimmere på Balladevej, som i 1906 flyttede om i Istedgade. Og selvfølgelig om folkestrejken i 1944 under Anden Verdenskrig, hvorfra udtrykket ”Istedgade overgi’r sig aldrig” stammer. En fantastisk historisk tur, som leveres med en stor portion humor.
I kan læse mere om Istedgades historie i Hanne Fabricius bog om Istedgade: ”Istedgade. Porten til Vesterbro”.
Bogen kan bestilles og medbringes på byvandringen for 200 kr.
Læs mere her: https://tyra.dk/b-ger/istedgade.-porten-til-vesterbro.html
Og send en mail til Hanne.
·En byvandring på 5-6 kvarter med arkæolog & forfatter Hanne Fabricius. Tyra byvandringer / https://tyra.dk/
·Mødetid kl. 16:50.
·Husk regntøj, hvis det regner.
Fabelagtige, fantastiske & finurlige fortællinger om Københavns historie. Byvandringer med bid, slag og humor.
Jeg hedder Hanne Fabricius, og jeg er fortæller, forfatter, foredragsholder, byvandrer og arkæolog. Og så har jeg deltaget som ekspert i DRs program Historiequizzen med Adrian Hughes som vært.
Med fødderne plantet i arkæologiens verden fortæller jeg vilde, berusende, sande, sanselige og mystiske historier om fortidens København for både børn og voksne.
Fra 1984-1997 var jeg tilknyttet Københavns Museum både i den arkæologiske afdeling og i Billedarkivet.
I 1997 blev jeg færdig som arkæolog på Københavns Universitet med speciale i Københavns middelalder. Specialet blev i omskrevet form publiceret i 1999, og det blev startskuddet på min forfatterkarriere. Siden har jeg skrevet flere historiske bøger om København, men jeg skriver også historiske fantasyhistorier og spøgelseshistorier for børn. Og jeg har lavet et detektivspil for børn og voksne med titlen: Den forsvundne biskop.
Mellem 1999-2006 var jeg ansat på Københavns Universitet som ph.d.-stipendiat og underviser, hvor jeg bl.a. underviste i Københavns middelalder. Siden 2001 har jeg undervist på Københavns Folkeuniversitet, og fra 2012 har jeg også undervist på Århus Folkeuniversitet i Emdrup og fra 2023 på Odense Folkeuniversitet.
I 2006 valgte jeg at arbejde som freelance med min store kærlighed: Københavns historie. Herefter gik det stærkt med både bøger, foredrag og byvandringer. Men ud over at fortælle, laver jeg også historiske research- og skriveopgaver for firmaer og institutioner.