Company logo
Experience image 1
Experience image 2
Experience image 3
Nyhavn: En kongedatter og et forsvundet hoved.

Nyhavn: En kongedatter, en guldmager og et forsvundet hoved

Nyhavnskanalen blev udgravet fra 1672-1673, men den blev IKKE gravet af svenske krigsfanger. Det er en skør københavnerskrøne af uvis oprindelse og det rene vås.

Langs kanalen voksede de toetagers købmandshuse op med private kajpladser. Under den florissante handelsperiode og frem til begyndelsen af 1800-tallet "blomstrede" Nyhavn, men snart ændrede kvarteret sig til en livlig havneplads med værtshuse, sømænd og frække damer, og Nyhavn blev kendt af sømænd i alle verdensdele.

I mødes med Hanne Fabricius foran Nyhavnskanalen. Her skal I se, hvordan et oprindeligt Nyhavnshus så ud i 1680-erne, inden de blev bygget om og forhøjet med flere etager.

Herfra går en tur rundt om Nyhavn. Undervejs skal I se sjove skilte, se den gamle Kongelige Mønt og en gammel stald, som også husede lokummer.

I skal høre om rovmordet på gnieren Tønder, hvis morders digte bragte 1800-tallets romantiske pigehjerter i brand. Om et hoved, der på mystisk og gravrøverisk vis forsvandt fra sin grav for senere at dukke op et helt andet sted, og om Leonora Christines ankomst til København, efter at hun var blevet kidnappet i Dover i 1663.

Forhåbentlig skal I også se nogle flotte baggårde, men vi kan desværre ikke altid være sikre på, at portene står åbne.

I kan læse om Københavns middelaldergader i Hanne Fabricius bog: ”Gader og mennesker i middelalderens og renæssancens København. Inden for middelaldervolden”.

Bogen kan bestilles og medbringes på byvandringen for 200 kr.

Læs mere her: https://tyra.dk/b-ger/gader-og-mennesker-bind-1.html

Og send en mail til Hanne.

Hvad er inkluderet?

·En byvandring på 5-6 kvarter med arkæolog & forfatter Hanne Fabricius. Tyra byvandringer ·byvandringer / https://tyra.dk/

·Mødetid kl. 15:50.

·Husk regntøj, hvis det regner.

Cover image
Om Tyra Foredrag & Byvandringer

Fabelagtige, fantastiske & finurlige fortællinger om Københavns historie. Byvandringer med bid, slag og humor.

Jeg hedder Hanne Fabricius, og jeg er fortæller, forfatter, foredragsholder, byvandrer og arkæolog. Og så har jeg deltaget som ekspert i DRs program Historiequizzen med Adrian Hughes som vært.

Med fødderne plantet i arkæologiens verden fortæller jeg vilde, berusende, sande, sanselige og mystiske historier om fortidens København for både børn og voksne.

Fra 1984-1997 var jeg tilknyttet Københavns Museum både i den arkæologiske afdeling og i Billedarkivet.

I 1997 blev jeg færdig som arkæolog på Københavns Universitet med speciale i Københavns middelalder. Specialet blev i omskrevet form publiceret i 1999, og det blev startskuddet på min forfatterkarriere. Siden har jeg skrevet flere historiske bøger om København, men jeg skriver også historiske fantasyhistorier og spøgelseshistorier for børn. Og jeg har lavet et detektivspil for børn og voksne med titlen: Den forsvundne biskop.

Mellem 1999-2006 var jeg ansat på Københavns Universitet som ph.d.-stipendiat og underviser, hvor jeg bl.a. underviste i Københavns middelalder. Siden 2001 har jeg undervist på Københavns Folkeuniversitet, og fra 2012 har jeg også undervist på Århus Folkeuniversitet i Emdrup og fra 2023 på Odense Folkeuniversitet.

I 2006 valgte jeg at arbejde som freelance med min store kærlighed: Københavns historie. Herefter gik det stærkt med både bøger, foredrag og byvandringer. Men ud over at fortælle, laver jeg også historiske research- og skriveopgaver for firmaer og institutioner.

Tyra Foredrag & Byvandringer
hanne@tyra.dk
© 2024 Tyra Foredrag & Byvandringer
Fra 189 kr./person
Company logo
Fra 189 kr./person